Geschiedenis

Veraart Handelsonderneming is een ruim 100 jaar oude familiebedrijf die haar kennis en ervaring van generatie tot generatie heeft overgedragen.

Eerste generatie

Het begon allemaal bij Piet Veraart.

Het was toen der tijd hard werken, alles moest met de hand gebeuren. En de metalen en oud-ijzer werden met pakkendragers en bakfietsen vervoerd. Later toen de zaken goed gingen werd dit een paard en wagen.
Tweede generatie

Wanneer zijn zoon Piet Veraart een zekere leeftijd bereikte, ging hij ook werken in het bedrijf.

Er kon nu meer werk worden verricht, en meer klanten worden geholpen in een dag. Net als zijn vader was hij een harde werker, die van aanpakken hield. Zo had hij ook uitbreidingsideeën. Met de tijd werd er een vrachtwagen aangeschaft, en zo werd er meer tijd gewonnen in een dag. Met zijn zonen breidde hij het bedrijf nog verder uit. Omdat hij meerdere zonen had, en ieder zijn eigen weg wilde gaan, werd het bedrijf opgesplitst.

Derde generatie

Zijn oudste zoon Piet Veraart ambieerde het vak metaalhandelaar het meest. Hij heeft onder de naam Firma Veraart het bedrijf voortgezet.

Piet was een echte handelsman, en kende alle kneepjes van het vak. Toen der tijd waren er natuurlijk nog geen computers die konden vertellen wat voor soort exclusieve metalen je in je handen kon krijgen. Maar door jarenlange kennis van generatie op generatie, kende hij zijn vak als geen ander. Toen Piet het bedrijf overnam groeide het bedrijf vele malen groter. Er werden nog meer vrachtwagens aangeschaft, en personeel aangenomen. De klantenstroom groeide enorm, en Piet moest zelfs de Nederlandse Spoorwegen zijn metalen laten vervoeren. Iets wat uniek was voor een oud-ijzer boer des tijd. Hij ging internationaal handelen.

Vierde generatie

Piet kreeg 1 zoon. Gijs Veraart, vanzelfsprekend volgde Gijs zijn voetsporen. Hij zette het bedrijf voort.

Gijs zorgde voor vrachtwagens met kranen. Zo kon er nog effectiever en deskundiger te werk worden gegaan.

Hij kreeg twee zoons Anthon en Piet Veraart. Van kleins af aan leerde hij ze spelende wijs de vele soorten metalen te onderscheiden. En hoe je het makkelijkste te werk kon gaan binnen in zijn branche. Anthon Veraart ambieerde het vak het meest. En hij zou dan ook de opvolger worden van Metaalrecycling Veraart.


Huidige generatie

Anthon Veraart is de huidige directeur.

Het bedrijf heeft nu twee vestigingen. In provincie Utrecht en provincie Drenthe.

Vandaag de dag is het bedrijf verdeeld in verschillende onderdelen. Veraart Handelsonderneming BV, Veraart Beheer BV en Veraart exploitatie BV. Tevens is de werknaam Firma Veraart nog steeds aanwezig. Met veel respect voor de vorige generaties en hun idealen, maar met het oog op de toekomst.