Werkwijze

Het inzamelen en verwerken van gebruikte metalen door Firma Veraart kost de klant slechts een telefoontje. Metaalrecycling Veraart plaatst één of meerdere containers, waarin metalen gesorteerd en ongesorteerd kunnen worden verzameld. Voor de containers word geen huur gerekend. Welk formaat container er word geleverd is aan de klant. Er zijn ook mogelijkheden om een container op maat te bestellen bij Firma Veraart. Door een nauwe samenwerking met containerbouwers LBA en All in containers, kan elke container naar wens worden geleverd.

Firma Veraart realiseert zich dat sommige bedrijven onvoldoende metaalafval produceren om plaatsing van een container te rechtvaardigen. Omdat ook de inzameling van kleine hoeveelheden metalen de moeite loont, zoekt Firma Veraart voor iedere klant naar een oplossing op maat.

Ook voor bedrijven en particulieren die langskomen volgt er een vlotte afwikkeling. Bij binnenkomst word het materiaal eerst gecontroleerd op radioactiviteit. Als dit voldoet aan de milieunormen, word er gewogen. Grote vrachten worden met de weegbrug gewogen, kleinere partijen op de schaal. Bij bijzondere metalen kan een analyse gedaan worden. Hiervoor heeft Firma Veraart de benodigde geavanceerde apparatuur en kennis. Indien gewenst geven wij een vernietigingsverklaring af.

Prijzen worden van te voren afgemaakt. Mocht het nu zo zijn dat er een prijs is afgemaakt, en het plots daalt. Dan werkt Veraart volgens het principe “Man een man, woord een woord”. De prijs die is afgesproken word betaald.

Het oud-ijzer en de metalen worden na de koop gesorteerd en vervolgens worden hier halffabricaten van gemaakt. Voor het sorteren en verwerken hebben we een geavanceerd machinepark. Van overslagkranen, tot heftrucks. Van kabelpelmachines tot knipscharen. Vervolgens worden de halffabricaten internationaal vervoerd naar bedrijven die het materiaal hergebruiken.